vineri, 27 mai 2011

Renovarea Salii Sporturilor "Romeo Iamandi" - mai bine mai tarziu...decat niciodata

   

     Desi "Luna Olimpica - Buzau 2011" a avut deschiderea pe 24 mai, renovarea Salii Sporturilor inca nu este finalizata. 
   Este insa de apreciat faptul ca aceasta lucrare de "schimbare la fata" a cladirii este cea mai importanta de la darea ei in folosinta. Dupa ce peretii exterior ai salii au suportat tot felul de combinatii ciudate de culori si de vopsele de proasta calitate, iata ca anul acesta, in urma alocarii unui buget de 600.000 lei pentru reparatii si izolare termica,  avem, in sfarsit, un lacas al sportului care incanta privirea.




    Lucrarea a cuprins: izolarea termica si tencuirea peretilor exteriori, schimbarea ferestrelor, refacerea hidroizolatiei,  inlocuirea scaunelor si a tabelei de marcaj.





Foto -  Cosmin Stoicescu
Articol publicat pe  

joi, 26 mai 2011

Se deschide strandul Buzau....cu bune si cu rele...

Foto: Cosmin Stoicescu
   Dupa doua saptamani cu multe grade in termometre, cand s-a simtit nevoia unei balaceli sau a unui nisip fierbinte sub talpile goale, Primaria Buzau decide sa deschida strandul sambata, 28 mai 2011, ora 10.00.  Amanarea acestui moment s-a datorat intarzierii refacerii teraselor din incinta strandului, mistuite de flacari anul trecut.
   Aflam un lucru imbucurator de la administratia bazei de agrement: pretul biletului ramane la fel de mic ca si anul trecut (3 lei pentru adulti si 1 leu pentru copii).
  La intrare, pe un panou albastru, sta scris cu litere de-o schioapa: Strandul este alimentat cu apa potabila filtrata si tratata cu solutie de clorura de var. Asta ne duce cu gandul la o apa limpede din care nu poti lua nici un fel de boala de piele sau microb. Asa ca intram si ne aplecam obiectivul aparatului de fotografiat spre luciul apei. Surpriza! Apa e verzuie si plina de resturi de vegetatie, semn ca nimeni nu a catadicsit sa curete fundul bazinelor inainte de umplere. Pacat de apa cristalina ce se revarsa din conducta de umplere!
   In schimb nisipul e curat, bordurile si marginile bazinelor sunt proaspat vopsite in albastru si alb iar in jurul copacilor ce umbresc aleea de langa plaja  s-au sadit de curand flori. Nu ne ramane decat sa speram ca nimeni nu va ingropa mucuri de tigai in nisip, nu-si va scrijeli numele pe vopseaua proaspata si nu va calca in picioare florile.
   In rest, cabinele pentru schimbat tinuta si dusurile sunt la locul lor ca si anul trecut... si la fel de insuficiente ca numar; parculetul de joaca pentru copii este acelasi, dar proaspat vopsit. Un minus insa pentru iarba din spatiul de joaca: desi e proaspat tunsa, e uscata iar in unele locuri lipseste cu desavarsire.
    Cu bune si cu rele, strandul ne asteapta. Nu ne ramane decat sa ne bucuram de el.





marți, 24 mai 2011

Destinatie de weekend - Vulcanii Noroiosi

Foto - Cosmin Stoicescu

Foto - Cosmin Stoicescu
       Te-ai saturat de asfalt, betoane si aer poluat? Esti la cura de slabire si nu-ti mai prieste gratarul de duminica de la iarba verde? Te-ai plictisit de cluburile imbacsite de fum de tigara si cu multi decibeli? Ce-ti ramane de facut in weekend?.... Nimic mai placut nu poate fi decat sa pribegesti prin locuri pustii si putin explorate. Poate chiar sa ajungi pe Luna... :) Pe luna...cam greu, dar un peisaj selenar poti gasi...si nici nu stii cat de aproape e locul asta misterios si magnific. 
     La 20 km de orasul Buzau, in Subcarpatii de Curbura, perimetrul comunei Berca (DN10) poti descoperi o zona in care natura picteaza tablouri stranii si minunate. Aici, in zona Paclelor, se afla rezervatia naturala Vulcanii Noroiosi. Fenomenul de aici a fost remarcat pentru prima oara in 1867 de catre francezul H.Cognand in urma unor prospectiuni petroliere.
Foto - Cosmin Stoicescu
     Vulcanii sunt produsul gazelor naturale provenite de la o adancime de 3.000 de metri, aducand cu ele noroiul rece ce se depune in straturi gri sub forma unor trunchiuri de con ce pot atinge inaltime de 8 metri. Marginile acestor cratere, desi par solide, sunt inselatoare. Numai unele portiuni sunt formate din noroi intarit, restul zonelor fiind acoperite doar cu o crusta . In varful vulcanului bolboroseste un lac de noroi din care se prelinge masa vascoasa spre baza versantului sub forma unor paraise care dau zonei un aspect selenar.
       Zona este imprejmuita si este accesibila doar "la picior" contra unei taxe modice. La poarta rezervatie exista loc de parcare si o pensiune modesta unde, daca nu esti foarte pretentios, iti poti ostoi setea si foamea.
      O atentionare pentru fumatori: trebuie sa va lasati viciul la poalele versantului deoarece fumatul este  interzis din cauza gazelor care ies din cratere.


Luna Olimpica - Buzau 2011



     Sa dat startul primei editii a "Lunii Olimpice - Buzau 2011", o suita de manifestari cultural-sportive ce se vor desfasura in Buzau intre 24 mai si 23 iunie. Evenimentul este organizat de filiala Buzau a Academiei Olimpice Romane, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Buzau, Inspectoratul Scolar Judetean si autoritatile locale.

    Festivitatea de deschidere s-a desfasurat in "Parcul Crang"(ora 12.00) unde a avut loc ceremonial aprinderii flacarii olimpice, . A continuat cu "Stafeta Tortei Olimpice" pe traseul "Parcul Crang"- "Sala Sporturilor". Flacara a fost purtata de sportivi de la C.S.M., C.S.S. , L.S.P., hocheisti de la Ice Magic si un jocheu pe un superb cal negru. In fata "Salii Sporturilor" a fost arborat drapelul olimpic, iar la ora 14.00 a inceput "Gala  personalitatilor olimpice buzoiene".
    Invitata de onoare la deschiderea oficiala a lunii olimpismului la Buzau, Laura Badea, fosta mare campioana la scrima a citit un mesaj din parte Comitetului Olimpic Roman.

 Articol publicat pe http://www.mondonews.ro/Luna-Olimpica---Buzau-2011-Manifestarea-cultural-sportiva-se-va-desfasura-intre-24-mai-si-23-iunie+id-38144.html